mandag 11. mars 2013

Eventyrskogen og huset!

I går etter at vi var ferdig å arbeide i hagen, ville J vise meg eventyrskogen. Vi ser i rett over på den fra stuevinduet, men jeg har enda ikke vært borte. Bare til starten av den. Men J og Ørjan har vært på tur i den tidligere,så J viste vei. Vi trasket over marken mens vi spiste båtis, trass i at det ble kaldt på fingrene. Men pytt sann, flinke arbeidsfolk trenger noe godt etter endt arbeidsøkt.

Eventyrskogen strekker seg fra slutten av marken og  helt ned til sjøen, dvs, til Sæbøvågen. Her er det høye trær som i dag lager en spennende utsikt til himmelen og skyene, men som til våren skygge for sol og skyer når bladene kommer. Et grantre har måtte nesten gi tapt i storm, men klynge seg til nabotreèt i håp om å ikke falle ned. Det går enda, men til neste år, om ikke stormen har tatt det, ryker det nok til. Bakken var dekket av millioner av sølv blader, eller sølvpenger som jeg sa ettersom vi var i eventyrskogen. Her fins det store steiner, små "berg" og knauser til å sitte på eller å gjemme seg bak, høye og lave tær. Her kan det bo; tusser og troll, prinser og prinsesser. Er bare fantasien som setter begrensninger. Et eldorado for barn å leke og la fantasien løpe løpsk. Men en voksen bør være med så de ikke går for langt ned.

På marken ligger det høyballer vedsiden av hverandre og noen stablet siden slotten var ferdig. Disse har J lekt på og rundt mange ganger, men ingen av oss har ikke sett "huset" i bakken før i dag.Under en haug, er det bygget et lite hus.  Døren stor litt på gløtt, så derfor la vi merke til det i dag. Det er nok en jordkjeller/potetkjeller eller et røykeri. Vi har lurt på hvorfor vi ikke har en slik jordkjeller, men tydigvis har vi og det. Er ikke lett å holde styr på x-antall mål.

Inni huset hang det mange små hvite poser. Her har det nok eller bor det mange edderkoppbabyer. Disse skal vi ta å ned/brenne for å unngå en stor inflamasjon av edderkopper der om et par måneder. Huset er spennende for en gutt på 6 år. Hva er dette, har det bodd noen her, kan vi leke her, hva kan   det brukes til? Spørsmålene er mange, og ikke alle har vi svar på. Noen må vi kanskje høre med   naboer om. Kanskje de vet hva dette egentlig er? Det har vært tegn til bål der inne, men er det bare for kos eller har det blitt brukt til røyking av kjøtt, fisk eller andre ting? Tiden vil fortelle oss det.

Uansett var det en spennende oppdagelse vi gjorde på småbruket. Finner vi noe neste gang vi er på tur? Evt hva?
Følg med,så får du vite det.




Huset under/inni jorden

En dør til..........????





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen noen ord om hva du synes om innelegget og bloggen.