mandag 29. april 2013

PIPPI LANGSTRØMPE

I dag stod det Pippi Langstrømpe på ukesplanen på kjøkkenet. Dagen J har sett frem til en stund,dagen for  Pippi`s morsomheter på Den Nasjonale Scene (DNS). Men først barnehage og 6 års kontroll på helsestasjonen. 

Pippi(Pippilotta Viktualia Rullgardina Chrysmynta Efraimsdatter Langstrømpe) er en figur J kjenner godt fra før av. Helt fra han var liten har han digget Pippi. Utallige dvd`er har blitt spilt oppgjennom årene, og klare og sterke meninger fra en liten gutt har vært tilstedet. "Mamma, det er ikke Pippi om hun ikke snakker svensk og hun skal være "ekte". Og med "ekte" mente han at Pippi ikke skulle være noe tegneserie figur. Og for tre år siden dro vi til Astrid Lindgrens Verden for å oppleve bla Pippi "live". Det ble en stor opplevelse og han fikk med seg et morsomt minne hjem. Da han satt og spise på ene kafèen, kom Pippi sammen med Tommy, Annika, Kaptein Efraim mfl dit vi var. Pippi satte seg oppå bordet der J satt og spiste.
Og ikke nok med det, hun tok vannflasken hans og sprutet oppå hodet hans til hans store forskrekkelse. Men morro var det! Og da han kom hjem, var de dette han fortalte alle. "Vet dere hva Pippi gjorde med meg? Hun er helt galen". "Nei," svarte jo alle. "Hun tok vannflasken min og sprutet vann på hodet mitt"! Et minne han fortsatt husker. 
Så i dag var det tid for Pippi på DNS. Billettene var kjøpt for over to mnd siden,så ventetiden var for hans del siden påske. En spent gutt stod utenfor DNS kl.1630. Og da han slapp inni salen, spurte han ofte når det begynte. Og da klokken ringte for siste gang og kunngjorde at nå begynner forestillingen, satt han klar.

"Her kommer Pippi Langstrømpe. Tjolahopp, tjolahei, tjolanhoppsann sa. Her kommer Pippi Langstrømpe. Her kommer faktisk jeg" startet forestillingen.
Bilde lånt av BT

Under hele forestillingen lo og koste han seg. Og det var ikke bare han som gjorde det. For skuespillerene gjorde en kav bergensk utgave av Pippi, noe som gjorde det ekstra morro. For lo gjorde vi alle. Titt og ofte. Og da Fru Prysselius danset og gjorde et inslag av Gangnam Style lo hele salen godt. Det var tatt utav intet. Tøft. Pippi tullet rundt med Politikonstablene Kling og Klang, gjorde livet "surt" for Fru Prysselius og læreren til Tommy og Annika. I tillegg til mange morsomheter sammen med Tommy, Annika, Herr Nilson. Flott sang, gode skuespillere gjorde sitt til at det ble en kjekk forestilling.

Fra forestillingen i dag.
Forestillingen varte i litt over 2 timer ink. pause. Det var en kjempe fornøyd gutt som gikk utav DNS. Han lurte på når vi kunne se Pippi igjen på teater for det var så gøyt, eller om vi kunne dra til Sverige for å besøke Pippi der. Vel, Pippi er ferdig på teater snart og billettene er utsolgt forklarte jeg og til Sverige...vi får se, men det blir nok ikke i år...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen noen ord om hva du synes om innelegget og bloggen.