søndag 28. april 2013

Regn og vind | Skillingsboller | Innekos

Siste søndag i april,og véret minner mer om at man går høsten i møtet enn at det snart er sommer. Og med et vèrvarsel som melder mer vind og regn enn normalt for årstiden (noe man virkelig merker i dag), frister det lite å gå ut ytterdøren. Men ut måtte vi. J hadde siste svømme"time" i bassenget. Og siste time betyr alltid; svømming med klær og testing av hvordan regningsvesten fungerer i vann. I tillegg til at vi foreldre får teste hvordan det er å svømme med barna på ryggen eller at de flyter på rygg mellom beina på oss mens vi holder frie luftveier (hode over vann). J som har gått på svømming siden han var 6 mnd,er dreven på dette. Han henger seg på og der blir han. Og han er og flink å gjøre dette meg meg. Kjekt å se at han mestrer det å få i land noen ved hjelp  av å svømme selv på rygg og holde hodet med frie luftveier.
Etter litt øvelser med klær og redningsvest var det høytidelig utdeling av svømmemerker der barna har gjort ulike øvelser i vann (dykke,stupe,svømme mm) for å oppnå poeng som igjen resulterer i ulike merker. J fikk i år gull frosk og var kjempe stolt.
Vel hjemme hadde Ø fyrt i ovnen. Godt å komme hjem til et varmt hus når man må løpe inn fra bilen i øs pøs regn. Og når det er slikt vér ute når man kommer inn,frister det ikke å gå utigjen. Så hva finner man på? Baking er alltid en grei og kjekk aktivitet. Så mens J lekte på rommet,Ø tømte hengeren for ved,satte jeg en bolledeig.
Så mens Ø laget middag og J underholdt "farmor og farfar" (foreldrene til Ø), kjevlet jeg ut deig,tok på smør,kanel og sukker og trillet til en lang pølse som ble til 24 flotte skillingsboller.
Rykende ferske skillingsboller fra ovnen smakte utrolig godt med alle tre valgene; kaffe, te eller et glass brus.
Så,lurer du på hva du skal finne på neste gang det høljer ned og vinden uler rundt hushjørnene,så anbefaler jeg å teste ut denne oppskriften på søt gjerbakst.

Ingredienser;


  • Grunndeig søt gjærbakst:

    150 g TINE Ekte Meierismør
  • 5 dl TineMelk Hel 
  • 50 g gjær
  • ½ ts salt
  •  dl sukker (ca.100g)
  • 1  egg
  • 12 dl hvetemel (ca.)


  • Pensling:

    1  sammenvispet egg (dette sløyfet jeg)
  • Fyll :

    100 g TINE Ekte Meierismør (romtemperatur)(Her smeltet jeg smørret og smurte det på den utkjevlede deigen) 
  • 1 dl sukker
  • 4 ts malt kanel
  • Pensling og dryss:

    1  egg
  • 4 ss perlesukker (kan sløyfes)


Slik gjør du;

  • Denne oppskriften på hjemmelagde kanelboller gir ca 16 deilige boller.
     
  • 2
    Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. La blandingen være fingervarm (37 °C). Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett litt av væsken. Rør til gjæren er oppløst. Hell i resten av melkeblandingen.
     
  • 3
    Tilsett salt, sukker og egg. Hell i det meste av melet, men gjem litt til utbaking. Arbeid til en smidig og litt løs deig. Sett deigen lunt til heving dekket med plast ca. 30–40 minutter.
     
  • 4
    Rør sammen smør, sukker og kanel til fyllet. Del deigen i to deler og kjelve hver ut til en leiv, ca. 20 x 45 cm. Smør fyllet utover. Rull sammen og skjær i ca. 2 cm brede biter.
    H
  • 5
    Sett stekeovnen på 250 °C.
     
  • 6
    Legg bollene med snittflaten ned på stekeplate med bakepapir. Etterhev ca. 30–40 minutter under plast.
    Pensle med sammenpisket egg og strø på perlesukker. Stek midt i ovnen ca 7 - 8 minutter. Avkjøl kanelbollene på rist.









    Oppskriften er hentet fra Tine.no.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen noen ord om hva du synes om innelegget og bloggen.