Etter litt øvelser med klær og redningsvest var det høytidelig utdeling av svømmemerker der barna har gjort ulike øvelser i vann (dykke,stupe,svømme mm) for å oppnå poeng som igjen resulterer i ulike merker. J fikk i år gull frosk og var kjempe stolt.
Vel hjemme hadde Ø fyrt i ovnen. Godt å komme hjem til et varmt hus når man må løpe inn fra bilen i øs pøs regn. Og når det er slikt vér ute når man kommer inn,frister det ikke å gå utigjen. Så hva finner man på? Baking er alltid en grei og kjekk aktivitet. Så mens J lekte på rommet,Ø tømte hengeren for ved,satte jeg en bolledeig.
Så mens Ø laget middag og J underholdt "farmor og farfar" (foreldrene til Ø), kjevlet jeg ut deig,tok på smør,kanel og sukker og trillet til en lang pølse som ble til 24 flotte skillingsboller.
Rykende ferske skillingsboller fra ovnen smakte utrolig godt med alle tre valgene; kaffe, te eller et glass brus.
Så,lurer du på hva du skal finne på neste gang det høljer ned og vinden uler rundt hushjørnene,så anbefaler jeg å teste ut denne oppskriften på søt gjerbakst.
Ingredienser;
-
Grunndeig søt gjærbakst:
150 g TINE Ekte Meierismør - 5 dl TineMelk Hel
- 50 g gjær
- ½ ts salt
- 1¼ dl sukker (ca.100g)
- 1 egg
- 12 dl hvetemel (ca.)
Pensling:
1 sammenvispet egg (dette sløyfet jeg)Fyll :
100 g TINE Ekte Meierismør (romtemperatur)(Her smeltet jeg smørret og smurte det på den utkjevlede deigen)- 1 dl sukker
- 4 ts malt kanel
Pensling og dryss:
1 egg- 4 ss perlesukker (kan sløyfes)
Slik gjør du;
- Denne oppskriften på hjemmelagde kanelboller gir ca 16 deilige boller.
- 2Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. La blandingen være fingervarm (37 °C). Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett litt av væsken. Rør til gjæren er oppløst. Hell i resten av melkeblandingen.
- 3Tilsett salt, sukker og egg. Hell i det meste av melet, men gjem litt til utbaking. Arbeid til en smidig og litt løs deig. Sett deigen lunt til heving dekket med plast ca. 30–40 minutter.
- 4Rør sammen smør, sukker og kanel til fyllet. Del deigen i to deler og kjelve hver ut til en leiv, ca. 20 x 45 cm. Smør fyllet utover. Rull sammen og skjær i ca. 2 cm brede biter.H
- 5Sett stekeovnen på 250 °C.
- 6Legg bollene med snittflaten ned på stekeplate med bakepapir. Etterhev ca. 30–40 minutter under plast.
Pensle med sammenpisket egg og strø på perlesukker. Stek midt i ovnen ca 7 - 8 minutter. Avkjøl kanelbollene på rist.
Oppskriften er hentet fra Tine.no.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Jeg blir veldig glad om du legger igjen noen ord om hva du synes om innelegget og bloggen.