onsdag 10. april 2013

Tur til Solend

På jobb i dag var jeg så heldig å få gå med et av barna til riding. Jeg har gjort det en del ganger tidligere og det er alltid like kjekt. Turen opp til Radøy Ridesenteret som ligger på gården Solend Søre tar ca. 20 min å gå (ca.1,5 km fra Manger på Radøy utenfor Bergen). Vi er to stykker som går med hvert vårt barn,så en har alltid noen å gå og prate med på veien opp. Barna koser seg i vognen sin, synger og prater med oss voksne eller bare slapper av og ser seg rundt.
I dag var det nydelig sol fra blå himmel. Litt dis fremfor solen gjorde til at den ikke varmet slik som tidligere dager, men uansett flott vèr til å ri på. Man ser at barna elsker å ri, og personlig synes jeg det er kjekt å se hvor de koser seg oppe på hesteryggen til Hugmynd. Flinke er de og!
Oppe på ridesenteret har de mange flotte islandshester. I tillegg til hestene finner man 2 kaniner som heter Hulda og Selma. De er en blanding av løvehode og dvergvedder. Disse er kjekk å mate med høy og klappe via hullene i gjerdet i buret. De har også åtte utegangssauer som er av rasen gamalnorsk spæli løen. Og nå i April er det tid for lemming. I dag da vi kom opp, fikk vi se tre lam som var født på fredag. Selvfølgelig måtte vi hilse på dem. Vi kikket inn over kanten og sang "Bæ bæ lille lam" til dem. Moren var nysgjerrig og ville kose, så litt klapp på "nesen" var alt vi klarte via gitterne. Lammene hoppet og spratt rundt, prøvde å drikke melk fra moren som ikke var så villig. " Er ikke måltid nå, mine søte små."


I grisehuset bor de to nysgjerrige minigrisene som bærer navnene Pysa og Ponni. Når barna er ferdig å ri, kommer disse to ut og vil ha mat. De vet at barna har med seg gammelt brød til dem. Av og til spiser Pysa og Ponni skiven utav hendene til barna, men som regel er det kjekkest å kaste dem inn og se når grisene leter etter skivene. Birta som er en hund av rasen Eurasieren er og alltid med oss når vi er der oppe. Denne bor på gården og liker å være der vi er. I dag lekte den gjemsel i skogen og dette synes ett av barna var kjempe artig. Birta får og skrive av barna når Pysa og Ponni får, men kun en. Men Birta er kresen og liker helst skive med smør eller prim på,så det er ikke alltid den vil ha en tørr brødskive. Men i dag ville den ha!


Før vi gikk måtte vi inn med hjelmen, si hadet til kaninene, hestene og ikke minst sauen og de tre søte små lammene.
Barna setter seg i vognene og vi rusler tilbake. Før vi går sier hun som eier dyrene at kanskje nestegang vi kommer, er det flere lam her. Flere av sauene venter lam,så vi gleder oss til neste onsdag. Håper jeg får være med da.

Ønsker du mer info om Radøy Ridesenter,kan du lese om dem her


Jeg kan virkelig anbefale stedet til de som er hesteinteressert og ønsker å ri.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen noen ord om hva du synes om innelegget og bloggen.