onsdag 1. mai 2013

Bursdag.....

Ettårs dag! Ett år siden vi første gang såg huset på Bøketunet. Første gang vi var utenfor og inni huset,løen og nøstet. Første gang vi gikk rundt og vurderte om dette kunne være noe for oss. Første gang vi fabulerte rundt hvordan vi kunne pusse opp huset,hvilke endringer som kunne gjøres og hvordan det såg ut før i tiden og hvordan det kanskje kom til å se ut.
Og første gang vi såg den overgrodd hage. Første gang vi lurte på hvordan den har sett ut før og hvordan den ville se ut etter en opprydding. Første gang vi såg hvordan det såg ut inni løen hvor vi fant en gammel hestesko på veggen,staurer,gjerde og båser til dyr mm. Første gang vi fabulerte om å kanskje lage klatrevegg i siloen,høns og andre ting. Første gang vi såg det store nøstet,bryggen og ikke minst,hvor fint det var nede i vågen. Første gang vi såg hvor fin plassen var.
Første gang vi tenkte; her kan vi bo. Første gang vi tenkte; her vil vi bo....
Og nå,ett år senere, bor vi her. Huset vi ønsket oss da vi var på visning for ett år siden i dag. Drømmehuset! Huset på Bøketunet,men som egentlig heter Srubbedalen fra gammelt av. Men i hagen står det to svære bøketrær,et mot nord og et mot sør,så tidligere eier døpte stedet om til Bøketunet. Noe jeg synes passer bedre og derav navnet på bloggen; "Livet på Bøketunet." Og bøketrærne er virkelig flott der de står som to voktere på hver sin side av huset. Et nydelig sted er det ivertfall. Å våkne opp til breeking, sauebjeller og fuglekvitring første gang vi overnattet var himmelsk. Og ikke nok med det,men det samme når vi kom fra jobb. Ingen during av biler som suser forbi i rasende fart nedenfor,ingen daglige sirener eller mas og tjas. Må bare si rene terapien både for kropp og sjel.
I løpet av de 11 mnd har både hus og hage fått en oppgradering fra hvordan det såg ut da vi overtok,,men enda gjenstår mye før vi kommer i mål. I mål slik vi ønsker at det skal bli både inne og ute. Men vi jobber på, og litt etter litt nærmer vi oss målet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen noen ord om hva du synes om innelegget og bloggen.