fredag 6. desember 2013

Når en pepperkakebaker....

...baker pepperbakekaker tar han først en stekegryte og en kilo margarin. Vel,her ble det ikke noe hjemmelaget pepperkake deig. Jeg jukset litt oppi all jullestresset og kjøpte ferdig deig på IKEA som jeg nok må innrømme og si jeg har gjort de siste 7-8 årene. Synes deigen er helt kurant og det kjekke er og at det ikke er melk i deigen. Hjelper på når en har en gutt med melkeallergi.

Dagens kalendergave,var en pepperkakeform formet som en elg. Denne har J digget siden jeg kjøpte den for tja, tror det må være 3 år siden. Da var han kjempe opptatt av Hakkebakkeskogen og siden der er pepperkakebaking der,så fant jeg en elg.
Etter et par timer ute i snøen,hvor brøytemannskapet til NH-Vedlikehold jobbet på spreng og litt aking,vard et tid for å gå inni varmen og bake pepperkaker. J ville se barnetv først; Jul i Svingen, så da startet jeg og Ø med bakingen for at ikke tiden skulle løpe fra oss. Men tiden løper uansett fra deg. J hev seg inni bakingen da vi var halvveis. Kjekt å se rever,elger,hjerter,bjørner osv bli tryllet frem fra deigen.
Han koser seg når han og Ø baker og jeg er stekemester; setter brett inni ovnen,tar ut brett,legger kakene på rist til avkjøling og putter dem i kakeboksen.
WHAT DOES THE FOX SAY??? Ding- ding-ding........

Nå er klokken 19.40 og årets pepperkakebaking er over for i år. Og med bildet av "elg i solnedgang" sier vi ha en flott kveld videre. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen noen ord om hva du synes om innelegget og bloggen.