tirsdag 28. januar 2014

Syk gutt :(

I går våknet jeg til at min sønn stod i gangen og hostet som bare det. Han har hostet i over en uke, og ting har ikke blitt bedre, faktisk verre. Så nå var det ingen vei tilbake. Her måtte vi holde oss hjemme til tross for STORE protester fra J. Han ville på skolen, han ville ikke gå glipp av noe. Noe megling om at; det er lurt å være hjemme i dag siden du er syk, var ikke så lett å forstå for en som ville på skolen. Så, hva gjør man da? Jo, man lager til skole hjemme! Og det falt i smak :)
Timer som norsk, matte, heimkunnskap, engelsk, IT, samfunnsfag/naturfag og et nytt fag; husstell stod på timeplanen. Friminutt måtte vi og ha, fikk jeg klart beskjed om. "Lille fri" og "Store fri" var viktig å få med, i tillegg til frukt tiden på SFO. Og ja, må ikke glemme leketiden på SFO da.
Vi benket oss til stuebordet med bøkene fra skolen. 
Tenkte at fortsetter vi derfra han avsluttet fredag, gjør vi sikkert det som de gjør på skolen + litt lekser til dagene fremover. Engelskbøker har de ikke,så da er det godt at jeg i ny og ne handler inn ulike oppgavebøker til han. Så i hyllen i gangen fant vi en engelskbok som ble brukt i engelsktimen.
Mellom hvert fag, hadde vi friminutt,så det ble en del ekstra "Lille fri", men pytt sann. Man skal kose seg og når man er syk. Norsk undervisningen gikk som en drøm og det samme gjorde de andre fagene. I heimkunnskapen målte han opp ingrediensene til boller, tømte i kjøkkenmaskinen og lagde deig. Mens den hevet, hadde han litt IT (dataspilling, men spill hvor man lærer). Ikke at han har fått det helt med seg da, men pytt sann. Det en ikke vet, har en ikke godt av å vite.
I tillegg var det bestilt pizza til middag, så det laget jeg klart når J hadde friminutt. Litt ekstra tomatsaus til middagen i morgen,ble det og. Greit å ha ting ferdig.
Litt mer undervisning i norsk og engelsk før det var tid for mer heimkunnskap. Nå stod det utkjevling av boller. Det ble skillingsboller og boller med sjokolade i. Her måtte J bruke kunnskapen, å telle og finne ut hvormange sjokoladebiter han trengte slik at alle deigdelene fikk en sjokoladebit. Greit å kunne flette inn litt mattematikk her :)
Etter middag var fortært, var det tid for leksene til dagen etter. Noe hadde vi gjort, men ikke alt. Vi fikk og leksene for resten av uken, så vi gjorde meste parten av disse og. Greit å være ferdig med dem når man har en travel uke med karate, fotball og bursdagsbesøk :)
Må si det har vært en kjekt da og ikke minst en ivrig skolegutt :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen noen ord om hva du synes om innelegget og bloggen.