mandag 4. august 2014

Sommerferie 2014

Tilbake til hverdagen startet i dag. SFO,jobb og resten av rutinene må på plass igjen. Fire uker med ferie er over for i år,neste ferie nå er høstferien om ca. 10(?) uker. Lenge til ja,men tiden flyr av sted.
Ferien i år har bare vært helt fantastisk. SOL,VARME og BADING fra den startet og tilslutten. Og kanskje litt til?? 

Noen dager etter at skolen sluttet,pakket vi i bilen og satte kursen mot Danmark. Sammen med et vennepar av oss med to gutter på J's alder var vi klar til en uke på Dayz Seawest feriesenter i Nørre Nebel på sør Jylland. Første etappe gikk til Porsgrunn hvor de andre hadde hatt noen dager hos familie. Her skulle vi overnatte til vi dagen etter tok båten fra Kristiansand til Hirtshals. 
Ungene storkoste seg i hagen med å plukke rips og til kvelds ble det hjemmelaget ripssyltetøy på skiven. Som det smakte.
Vel fremme i Nørre Nebel sent torsdagskveld,ble det tid til litt mat på resturanten inne på området før vi pakket utav bilen og fant oss til rette i Skipperhuset vi hadde leid.
  
Huset var over to plan,med bad,et soverom og kjøkken + inngang nede og stue og et soverom oppe. God plass og fint. Utenfor var det en platning med bord,stoler og en grill. Kjempe greit. På selve området var det bla; innendørs badeland,hoppe-loppe-land (lekeland ala Baluba), minigolf,spasenter,butikk og to resturanter mm. Mer info finner du her.....
Dag to ble brukt til avslapping og innhandling av mat og div som en trengte til oppholdet. I tillegg til bading i badelandet. Her storkoste guttene seg,og da mener jeg store som små. Med to sklier,gikk det unna med hele gjengen. Vet ikke om det var de store eller de små som koste seg mest. 
Søndag dro guttene for å spille fotballgolf på Lepuz park. Da fikk de litt tid for seg selv og vi jentene tid til bare å slappe av og prate. Deilig.
Mandag gikk turen til Legoland. Ettersom vi var der i fjor,viste vi litt hva som ville være kjekt for guttene å ta og ikke. Uansett skulle guttene ta sertifikat på kjøreskolen,så det ble første stopp.
Etterpå slukket gutta brann på Falck stasjonen. Dernest ble det Polar X-Plorer som var en heftig berg og dal bane,dernest bar det til neste berg og dal bane. Tilsammen tre berg og dal baner,to vannsklier,div bilkjøring og båtkjøring ble det tid til inkl litt "tvangs" foring innimellom så de ikke gikk tom for energi.
En fornøyd og sliten guttegjeng bestående av Julian,Joakim og Erlend etter en lang dag i Legoland.
På turen hjem sovnet ivertfall J som en stein,men det var ikke så rart etter en kjekk dag med fart og moro fra tidlig til sent.
En tur til en lokal dyrepark i Verde ble det og tid til. Parken var ikke å skryte av,men helt grei. Her gikk en mellom dyr i bur og dyr i frihet som en kunne klappe. Apekatter,geiter,papegøyer var noen av de som gikk fritt. I tillegg klappet vi en Tiger Pyton slange. Barna koste seg og det var det viktigste.
Tiden fly avsted og det var tid for å pakke i bilen og sette snute hjemover igjen.
På kaien i Hirthals kjøpte vi mat og burgeren til J var så stor at han ikke klarte å bite over den.
Det ble til at han måtte få pommes fritesen til Ørjan og meg istedenfor. Båten tok vi helt hjem til Bergen. Og må si at Danskebåten har forandret seg siden første gang jeg tok den. Kjempe flott var den og gode fasiliteter. Det var forresten,Bergenfjord vi tok hjem. 
Vel hjemme,pakket vi utav bilen og gjorde oss klar til en helg,før litt jobb for min og Ørjans del. J koste seg videre med ferie.
Resten av ferieturen har vi vært hjemme. Veret har som sagt vært STRÅLENDE! Med sydentemperaturer og mer til kan man ikke klage. Har nesten vært forvarmt til tider. Så husmaling har blitt tatt i etapper. Enda er vi ikke ferdig,men satser på de nærmeste ukene. Julian har badet og kost seg,både over og under vann. Fiske,krabbeteiner,besøk av familie,besøke familie og venner,Vilvite og kino besøk har stått på programmet. Late og sene kvelder på oss voksne,grilling så og si hver dag til lunch,så vel middag. En kan ikke klage på årets sommer!
Siste uken har bestått i torden og MYE regn,men satser på at det er over nå! 
Nå venter herdagen med alt det det hører til. SFO sekk skal pakkes,skolesekk gjøres klar til den skal i bruk,sjekke at regntøy fortsatt er passelig. Selv skal jeg skifte jobb,så hjem henting av ting og tang, si farvel til store og små i barnehagen og starte et nytt kapittel i ny jobb neste uke på Kaland barne og ungdomsskole. Spennende blir det med ny jobb. For Ørjans del er det ut å gi anbud,ta oppdrag,finne oppdrag og litt oppussing og husmaling her hjemme som står på timeplanen. 
Så,velkommen hverdag. Vi sees om et år sommerferie :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen noen ord om hva du synes om innelegget og bloggen.