onsdag 12. november 2014

Jordbær mojito

For noen uker siden var jeg på jentekveld hos en venninne. Der fikk vi/laget vi nydelig jordbær mojito. For min del,en alkoholfri sådan,men det betydde ikke at den ikke var god. Det var den og det positive med alkoholfri,var at jeg kunne drikke så mange jeg ville uten å tenke på dagen derpå ;)
Vanlig mojito lages med hvit rom, lime, brunt sukker og mynteblader. Mengden is og sodavann avgjør hvor sterk drinken blir. Men smaken kan man man variere med ulike typer bær,som feks.den vi laget med jordbær.


Til et glass jordbær mojito trenger du;

 5-10 mynteblader 
 1/2 lime
 1-2 ss brunt sukker 
 5 cl hvit rom / barcardirass.

 8-10 jordbær

_ _
 5 isbiter eller knust is
 ca. 5 cl sprite / sodavann

Pynt:
 1 limeskive/ 1 jordbær
 1 liten myntekvast

 

Fremgangsmåte:

Ha myntebladene nederst i glasset med 1-2 ss sukker. Del limen i 4-8 båter. Ha limebåtene i glasset med fruktkjøttet vendende opp. En kan og dele limen i skiver eller presse ut limesaften i glasset. 

Press dette så ned med en liten morter hvis du har, evt kan du bruke en spiseskei. Dette for at  aromaen fra mynte og lime blander seg med sukkeret. Putt deretter jordbærene oppi og press videre til de er most.

Fyll glasset opp med isbiter eller knust is og hell over rom. Etterfyll med sprite eller sodavann. Noen bruker 50/50 på rom og sprite/sodavann. Her må en bare finne ut hvordan en vil ha drinken. Rør rundt så alt blander seg.

Ønsker du en alkoholfri variant,dropper du bare alkoholen.

Server straks og pynt gjerne glasset med en limeskive,jordbær og litt mynte. Et sugerør og en paraply gjør det lille ekstra.Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen noen ord om hva du synes om innelegget og bloggen.