søndag 18. oktober 2015

Banan muffins

To godt modne bananer ligger på kjøkkenbenken. Hva skal en bruke dem til?? Spise,mose,kaste? Jeg er ikke glad i overmodne bananer,helst skal dem være litt grønne på skallet. For barn er godt modne bananer søte og gode og det beste å gi,men vil jeg egentlig gi Rine noe jeg ikke vil spise selv?
Så hva gjør man da? Jo, man lager noe av dem. Og valget ble bananmuffins. Vi har prøvd bananlapper uten hell, og bananmuffins er det samme som banankake og det liker jeg.
Oppskriften fant jeg i en gruppe jeg er medlem i på Facebook. Hjemmelaget baby mat heter den og her har jeg funnet mange oppskrifter jeg har laget til Rine. Oppskriften kan og brukes til banankake.

Oppskriften her er faktisk kjempe sunn om en dropper sukkeret. Og godt overmodne bananer funker som sukker,gir kaken/muffinsene en søt og god smak.


En trenger:

2 godt modne bananer
1 egg
evt. 1/2 dl brunsukker 
100 g smør, smeltet
4 ss melk (evt. havremelk/mandelmelk eller vann)
1 ts kanel
1,5 ts bakepulver
2,5 dl siktet speltmel, havremel eller hvetemel (har du ikke havremel,kan du mose havregryn til mel)

Mos bananer sammen med egg og eventuelt sukker. Bland med smeltet smør og melk. Sikt inn de tørre ingrediensene. Ha røra i en rundform på 22-24 cm i diameter, eller fyll muffinsformer 2/3 fulle. En får ca.12 muffins.


Stek midt i ovnen på 180 grader i ca. 35 minutter. Kortere tid om en steker muffins.


Enjoy

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen noen ord om hva du synes om innelegget og bloggen.