onsdag 7. oktober 2015

Tyttebærsyltetøy

I går var vi og gikk tur til Ulvatnet som er drikkevannet vårt her på Radøy. Vi er og så heldig å være en av grunneierne til vannet og har dermed fiskerettigheter,men pr dags dato har vi enda ikke prøvd fiskelykken der. Vi vet det er masse ørret,men av små størrelse da det ikke har vært fiske der på lenge. 
Men på vein dit,fant vi mye tyttebær. Det såg ut som ingen hadde plukket, og jeg tenkte,hmmm,her må vi plukke med oss bær tilbake. Men, hva skulle vi plukke i? Det ble til at buffene til ungene ble knytt i ene enden og brukt som "spann." Det funket bra det. Vi fikk med oss en god del og planen var å renske dem og la ungene lage syltetøy,men den gang ei. Så nå har jeg tatt meg tid til å renske og koke dem til syltetøy. Det ble ca.7 dl, som tilsammen ble tre små tomatpurreglass med syltetøy. Holder nok massevis til Julian som er den eneste i familien som spiser det. Rine vet vi ikke enda,hun har ikke smakt. Så nå er det hjemmelaget syltetøy til kjøtt,kjøttkaker osv til han. Håper han blir fornøyd og at det smaker godt.

Oppskriften fant jeg på matoppskrifter.no og er som følgende.

1 kg tyttebær
2 dl vann
6 dl sukker

Rens og skyll eventuelt bærene. Kok dem i 5-10 minutter sammen med vannet. Fjern eventuelt skum. Tilsett sukkeret, litt om gangen, og rør til det er oppløst. 

Øs syltetøyet på rene, varme glass og sett på lokk med en gang. Oppbevares kjølig. 
Tyttebærene kan også kokes med vann og sukker fra begynnelsen av, men syltetøyet blir mer geléaktig og får klarere rødfarge hvis sukkeret røres i.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen noen ord om hva du synes om innelegget og bloggen.