torsdag 26. mai 2016

BÆÆÆÆ

BÆÆÆÆ høres utenfor vinduene våre hver dag hele året. Det går villsauer og vanlige sauer utenfor. Slik er det å bo på landet. Det har sin sjarm; å våkne til breking og klirring i bjeller fra sauene. Jeg elsker det,stort sett. Det å få naturen tett innpå. Det å høre lammene breke om våren,da vet en at det er vår når en hører de på beitene. 
Vi er så heldige å ha to sauer med to lam hver gående bak huset. Det er ikke våre om du lurte,men det er koselig. Hvert år har det gått dyr der. Tidligere værer. Og vi har alltid matet dem med gammelt brød. J har hatt oppgaven før og kost seg. Masse kos fra værene har det blitt i årenes løp. Nå,med sau med lam og Rine på 17 mnd har ho overtatt matingen med stor iver og glede. Litt skummelt om i starten,men nå bare kjekt. De kommer når vi rister i brødposen og spiser villig fra hendene våres. Så trygg har de blitt at de klatrer på gjerdet for å komme "over" for mat når vi står på motsatt side.
Dette er en aktivitet vi kommer til å kose oss med utover sommeren og til de blir flyttet til et annet beite. Og forhåpentligvis til neste år igjen. 

To av lammene som nyter solen i dag


Rine som koser seg med mating av sauene i helgen sammen med mormor

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen noen ord om hva du synes om innelegget og bloggen.