mandag 27. juni 2016

Arveklær

Husker selv da jeg var liten og min tante kom med bossekker med klær fra mine kusiner. Var "julaften" i stuen da jeg tømte sekkene,prøvde og følte meg som verdens heldigste. Mye av klærne hadde jeg misunner mine kusiner i å gå med og tenk,plutselig var de mine. Lykke!! 

Jeg er for å arve klær. Å arve er supert! Man sparer penger, en blir kvitt klær som er forsmå til egne barn og man får gjerne klær som er passelige til sine barn. Nå skal det sant sies at det er lettere å arve klær når barna bruker str under 12-14 år,men hadde gladelig tatt imot klær i den str om jeg hadde blitt tilbydd. Dersom man har klær man synes er for fine å arve bort eller som gjerne har kostet en del,kan man selge dem for en billig penge. Uansett hva man gjør er det en vinn vinn situasjon. Der ute i Norges land er det alltid noen som har behov for akkurat DINE klær. Er altfor mye som blir kastet selv om det er godt brukende. Å arve er ikke godtnok for enkelte,alt må være nytt. Å arve er for mange "lav status", det å ikke ha råd til å kjøpe nye klær eller ting til sine barn til enhver tid er man ikke "god nok". 

Og det samme husker jeg med Julian. Fra han var liten har jeg arvet klær til han. Først fra min kusine og senere har jeg arvet eller lånt klær fra en venninne. Fra han var stor nok til å forstå at han hadde fått / lånt klærne fra noen andre,var han kjempe happy. Fortsatt låner han klær av en venninne der klærne er forsmå til hennes sønner. Men de begynner å jevne seg ut i str,så det er vel et spørsmål for når det og blir slutt. Utfra kleskapet hans er vel pr i dag bare 10% arveklær, men det er vel slik når ungene blir eldre og gjerne når det gjelder gutter. Tror jenter arver klær mye lengre og gjerne gjennom hele livet. Enten arver eller låner av hverandre. Jeg leverer klær jeg har vokst fra,er forsmå til en venninne av meg sine barn. Er kjempe kjekt å se hvor glade de blir når det dukker opp arveklær og for meg er det kjekt å se at mine klær brukes av andre.

Så i dag tok jeg mot til meg og ryddet i kommoden til Rine samt alle posene med klær som har stått rundtom i andre etasje og i gangen nede. Jeg kan vel trygt si at Rine ikke kommer til å mangle så mye klær de nærmeste årene. Her var det alt fra yttertøy til kjoler,bukser,gensere osv. Flotte klær,der noe var helt nytt med merkelapp på og andre ting som såg helt nytt ut. Klærne har Rine arvet eller lånt fra venninner av meg der døtrene deres har vokst utav dem. 

Jeg skal innrømme at det er ikke alt jeg tar i mot,jeg vet hva jeg vil ha til henne, men det jeg ikke finner passelig til Rine,gir jeg enten videre til andre eller til gjennbruksbutikken slik at andre kan få nyte av dem. Av de sekkene jeg har ryddet igjennom i dag,var det lite som går videre. Var noe det dobbelt av og det håper jeg å få gitt videre nå. Ellers krysser jeg fingrene for at jeg kan gi videre når det er forlite til Rine.

Men, hele fire skuffer ble fylt med flotte klær i ulike størrelser samt en hel haug med klær ble kastet til vask som allerede nå er passelige. Aner ikke hvor jeg skal få plass til dem i kommoden på badet som hun allerede fyller tre skuffer i. Tror jeg må rydde utav mine ting i den siste og overlate den og til Rine. Ellers får jeg pakke noe av det som er forstort i kasser og sette på loftet slik at kommoden på det som skal blir rommet hennes kan romme dem inntil videre.

Her en noen bilder av noen av go' bitene i sekkene...

Flott skjørt fra PompdeLux som jeg gleder meg til blir passelig til henne.

Var ikke denne nusselig? IT WASN'T ME 

Herlig vinterkjole fra blåfjell serien. Denne er nok fortsatt inn når den er passelig.

Så håper jeg at DU og flere med deg vil være med å gi den gode trenden og følelsen av å arve og gi videre klær som er forsmå til andre så de kan få like stor glede av dem som du og ditt/dine barn hadde.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen noen ord om hva du synes om innelegget og bloggen.