tirsdag 19. juli 2016

Pokémon Go VS Geocaching

Det siste nye på mobilspill fronten er Pokémon Go. Tydeligvis det hotteste av det hotteste om dageneom vi skal tro på sosiale medier. Unge så vel som gamle går mann av huse for å jakte på Pokémon. Pokémon Go er et free-to-play stedbasert mobil spill som ble lansert i USA, Australia og New Zealand 6 juli og er blitt et mega fenomen der. Resten av Europa og verden måtte vente på en offisiell lansering,men Nintendo og utvikler Niantic fikk fingeren ut og 16 juli kunne endelig folk i Norge laste det ned en offisiell versjon.

Så hva går egentlig Pokémond Go utpå? Jo, en inntar en rolle som vasket Pokémon trener og ved hjelp av mobiles innebygde GPS må man ut i den virkelige verden for å jakte på de "montrene."  De dukker opp omkring på verdensmarkedet rundt deg,og når du nærmer deg en Pokémon i virkeligheten,vil denne dukke oppå kartet ditt på mobilen. Videre lar spillet deg som trener utvikle figurene dine slik at du vil finne nye og sjeldnere Pokémon etterhvert som du når et nytt nivå. 

Jeg har enda ikke hevet meg på denne galskapen,men har vurdert det. Får se om jeg og guttungen hiver oss på neste uke når det kun er oss to hjemme om dagene. Må ha noe å finne på med han så ikke dagene blir forlange. 

MEN,mitt spørsmål er egentlig. Blir dette det nye geocaching? For geocaching er jakting på bokser i naturen med GPS på lik linje som Pokeémon Go hvor man jakter på "lommemonstere." Man får opp alle de nærmeste koordinatene til boksene utfra hvor man er,så er det bare å hive seg i jaktn på å finne dem. Man kan logge dem på siden sin på nettet når de er funnet eller ikke funnet. Utfra det kan man holde oversikt over funnet/ikke funnet,samt egne bokser man legger ut. Hvem andre har funnet MIN boks. 
Denne aktiviteten og er populær over hele verden,og får både unge og gamle ut på jakt. Begge aktivitetene er gratis,men i begge kan man oppgradere og/eller gjøre kjøp for å få tilgang til flere bokser/Pokémon. Begge kan gjøres uavhengig av tid på døgnet eller årstid ser man bortifra at boksene er merket når de er lettest tilgjengelige,men det vil alltid være bokser en kan finne uavhengig av årstid.

Så hva er din favoritt? Vs

 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen noen ord om hva du synes om innelegget og bloggen.