lørdag 14. januar 2017

Vinterlykke

For en nydelig dag til å våkne oppå. Det har snødd enda mer siden i går,så nå ligger det et nydelig hvitt teppe over hele landskapet. Å titte utav stuevinduet og se hvite marker hvor noen sauer løper rundt,gir en utrolig ro i kroppen og når solen i tillegg skinner fra sky fri himmel,kan man ikke klage. Så dagen har vært tilbrakt ute i snøen. Vesla og pappen har aket sammen med storebror og noen venner av han. De har virkelig kost seg i akebakken på Stadle. Og å se hvordan vesla fryder seg når hun suser nedover på akebrettet helt alene og styrer vilt,må man bare le. Akebrettet er forresten akebrettet jeg fikk da jeg var rundt 7-8 år, og i tillegg er de et dobbeltakebrett hvor man kan sitte to stykker på. Kjempe smart for søsken som er tett, at foreldre eller andre kan sitte bakpå dersom barnet er forlite til å ake alene. Jeg har faktisk ikke sett et slikt akebrett på mange år,så kanskje de ikke produseres lengre. Uansett har det tålt mye oppigjennom årene. 
En liten sove pause for vesla og litt PlayStation spilling for storebror og en kompis som var på besøk, før vi to turen utigjen. Denne gangen ruslet vi borti Eventyrskogen for å tenne bål og kose oss. Vi pakket med kakao til liten og stor, pølser med tilbehør og kjøttboller. I Eventyrskogen laget vi til en gapahuk med benker og grue i fjor da storebror skulle feire bursdagen. Vi har vel bare vært borte en eller to ganger siden,hvorav ene gangen var Ørjan borte for å lage noen hull i presenningen slik at vannet skulle renne av den. Overraskende nok,stod den slik den stod da vi forlot den sist. 
Ørjan hadde gått i forveien og tent bålet før vi andre kom bort. Velsa ble dratt bort på akebrett og storkoste seg. Mens mørket falt på grillet vi pølser spiddet på pinner over bål og kjøttboller i folie på glørne mens storebror og kompisen akte til maten var klar. Kan det bli bedre en vakker vinterettermiddag? 

 Storebror som drar vesla til Eventyrskogen


 Pølser og kjøttboller på bålet

 Vinteridyll i Skubbdalen
 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen noen ord om hva du synes om innelegget og bloggen.