mandag 22. mai 2017

Bier på rømmen

Utpå ettermiddagen i dag mens vi lagde middag såg jeg plutselig ut av vinduet og såg Julian og naboen Arne veive voldsomt med hendene. Først trodde jeg de vinket tilbake til Rine som stod i vinduet og vinket,men det skulle vise seg at de veivet og løp vekk fra en bie sverm. Lengre oppi veien her,litt nedenfor Arne står det tre bikuber med tilsammen rundt en 240000 bier. Det viste seg at den ene kuben hadde delt seg hvor dronningen hadde tatt med seg en god gjeng på tur,mens hun hadde lagt igjen egg med ny dronning i. Det var disse som svermet rundt på jakt etter et nytt sted å bo.
Etter middag gikk vi ut og hørte summingen fra en busk med oss,men ingen bier som svermet rundt. Vi ringte han som eier biene her for å høre om det kanskje var hans,så nå i kveld kom han ned for å lete og fant som sagt ut at fra den ene kuben haddet det stukket av noen sammen med dronningen. Han fant dem igjen like ved kubene hengene som en svær klump på en grein. Fascinerende,for midt inni klumpen var dronningen.


Han måtte lage en ny kube til dem,men samtidig ta med seg noen ark fra den gamle kuben med bier på slike at de ville fortsette å jobbe. Nå må han samle disse i en ny kube,stenge dem inne i kuben i natt i kjelleren sin forså å kjøre minimum tre kilometer bort fra her fra "orginal" kuben med dem for at de ikke skal gå tilbake til sin gamle kube og plyndre denne. Ved hjelp av sukker i kuben,røk for å roe dem ned og noen ark fra den gamle kuben, gikk det ganske rolig for seg etter at han hadde fått saget løs greinen, dunket en god del nedi,selv om han mistet mange ned på bakken var heldigvis dronningen i nye kuben og litt etter litt fly biene inni kuben.


Nå er det bare å håpe på at kuben vokser seg sterk og produserer mye honning samt at man ikke får ettersvermer fra de som blir igjen eller de andre kubene. Et biestikk kjenner en godt....Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen noen ord om hva du synes om innelegget og bloggen.