mandag 22. mai 2017

Flaskelam

Lørdagen fikk vi spørsmål om vi ønsket å overta to flaskelam og selvfølgelig ønsket vi det. Vi har lenge snakket om å få lam/sauer så dette var jo en gyldne mulighet til å starte. Ørjan gikk over gjerdene for å sjekke at de var ok og i går hentet vi dem. Det var hos en nabo,så veien til nytt hjem for de var ikke lang. Vi tok dem baki bagasjerommet på bilen hvor jeg satt sammen med dem og turen hjem gikk overraskende bra. De var rolige og elsket å bli kost med på turen. Vel hjemme fikk de litt melk på flaske før de fikk kikket seg rundt på sitt nye hjemsted.
Vi var i mellomtiden på middag hos mine foreldre og ungene hadde ikke sett lammene før de kom hjem. Da hentet vi ny melk på flaske og Rine og Julian fikk mate hvert sitt lam. Det er en jente, Snøhvit og en gutt, Askeladden hvorav Julian og vi har gitt dem navnene. Det var kjempe stas for begge ungene å gi dem flaske da dette var helt nytt for dem og. Rine storkoste seg og var et eneste glis og det samme var Julian. 
I dagtidlig var de begge tidlig opp slik at de kunne få gi dem flaske før de dro på skolen og barnehagen. Veldig kjekt å se hvordan de kom løpende med engang vi ropte og de hørte stemmene våres. Det blir koselig med lammene fremover selv om vi skal avvenne dem med flakse i løpet av denne og kanskje neste uke. Vi får se hvordan det går med spising av kraftfôr og gress.

 Deres første møte med nytt hjem

  Askeladden får flaske av Julian og....

   Søhvit av Rine 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen noen ord om hva du synes om innelegget og bloggen.