søndag 26. november 2017

Silkeleire

I dag har jeg og Rine testet ut silkeleire. Det kan sammenlignes med trolldeig,bare mye bedre å jobbe med også blir den helt hvit. Jeg har sett dette på Pinterest og har tenkt på å gjøre det lenge,men i dag etter svømmingen måtte vi ha noe å gjøre på,så da kokte vi i hop en deig. 

Det er veldig enkelt å lage,så her er oppskriften.


Du trenger: 

1/2 kopp maizenna mel 

1 kopp salt 

1 kopp kokende vann 

Bland sammen alt i en kasserolle, kok opp (dette går fort) og rør godt. Det er ferdig når du har fått en fast masse. Legg massen på kjøkkenbenken med maizenna mel, elt godt slik at du jobber maizennaen inn i massen. Når den har fått en fin hvit farge, og den er fast men ikke klissete - er leiren din ferdig. Jeg måtte brukte ganske mye maizenamel for å få den fast. 

Kjevle ut (ca 3 mm tykk) og bruk pepperkakeformer ol til å stikke ut figurer. Lag gjerne kuler som barna kan male og lage smykke/ armbånd av i etterkant. Bruk et sugerør til å lage hull hvis du skal lage julepynt eller annet som skal henges opp. 

Legg den ferdige leirepynten på et bakepairkledt stekebrett. Stekes midt i ovnen ved 100 grader i ca en time - med ovnsdøra på gløtt. Da tørker de bedre og raskere. 


Det du ikke bruker,kan legges i en plastpose i kjøleskapet til dagen etter.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen noen ord om hva du synes om innelegget og bloggen.