søndag 8. september 2013

Fiskekonkurranse

Vel,da har det gått ett år siden vi var på fiskekonkurranse her i Sæbøvågen for første gang. Og det vil og si at det er over ett år siden vi flyttet hit og begynte å ta del i de aktivitetene som er rundtom her. i dag, søndag,er det overskyet og litt grått ute,men det var meldt varmt og sol utover dagen,så vi får krysse fingrene for at det stemmer
Mens vi venter på at klokken skal bli 12, har jeg skillingsboller på heving. Satser på at vi kan ta rykende ferske boller med oss på sjøen :) Greit med litt niste når man skal være noen timer på sjøen. 
I år er vi så heldige at vi slipper å ro. Vi kjøpte oss en 13 fot Askeladd i fjor høst (oktober/november),så da kan vi dra litt lengre ut enn bare selve vågen. Kanskje får vi noe annet en makrell,men sannsynligheten for det er liten. Makrellen skremmer bort alt av fisk og man kan ikke slippe snørret ned før den biter på. J får vel fisk etter en halv meter nedi med snørret i år og. Jaja,får satse på at han får en liten fisk i år og,så han vinner en av premiene i minst fisk. Å få den største eller mest fisk tror jeg vi kan se langt etter. Men det er uansett kjekt å delta. 
I tillegg til fiskekonkurranse,er det to små dammer laget til på land nede med slippen. Her finner man en krabbedam og en dam hvor barna kan lage seg en barkebåt og seile med. Koselig. Inne på slippen får man kjøpt deilig fiskesuppe,lapper og annet godt,så det skal ikke stå på sultne fiskere.
Nede på slippen var det et yrende liv av store og små da jeg og J kom kjørende ned med ATV' n for å melde oss på konkurransen.
Han betalte og var klar for fisking. Vi kjørte oppigjen og gikk ned til nøstet og Ørjan som holdt på å lenge båten. Vel pakket og klar i båten,tøffet vi bort til de andre. I år hadde vi båt med motor kontra robåt i fjor. Men i år var det helt stille på sjøen,så det hadde funket med robåt om ikke. Det var som jeg skrev mange fremmøtte,så konkurransen i år blir nok hard. Men pytt sann,man skal ikke ta sorgene på forskudd. Starten gikk og vi kjørte ut.


Det var mange konkurrenter, men J kastet snørret nedi og før jeg og Ørjan hadde fått vårt uti,hadde han napp. Dette skjedde hele seks ganger. Da fikk Ørjan ut snørret og dro opp seks fisk på engang. Litt urettferdig synes J,men han tok godt innpå. Selv satt jeg der,uten napp,men da det først bet på,var det ikke makrell,men en lyr. Og dette skjedde ytterligere to ganger til. I tillegg til to makrell på meg. Gutta dro i land bare makrell.
Mens vi fisket, kom hurtigruten seilende forbi. Er et flott syn for øyet. Fangsten vog ca.11,5 kg og J' s minste fisk vog 100 gram,noe som ikke nådde opp i konkurransen minst fisk. Heller ikke størst eller mest fisk gav noe fangst,men det var kjekt likevel.
Nå gleder vi oss til neste år :) Da satser vi sterkere og kanskje med litt mer utstyr som ulike sluker og kanskje en eller to havfiskestenger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen noen ord om hva du synes om innelegget og bloggen.