onsdag 1. januar 2014

HAPPY NEW YEAR!

Så var 2014 her og som de fleste ble årets inngang feiret. For 5 år på rad var vi hos et vennepar i Knarvik. Her samles vi tre vennepar med store og små til en koselig nyttårsfeiring med god mat og kjekke samtaler. Barna leker,ser tv og ikke minst,går julebukk og synger,som tradisjonen har vært,"På loven sitter Nissen." I år som i fjor var J utkledd som en brannmann. Med "ekte" brannmannsdrakt med lokalt emblem på skulderen og hjelm,var han klar til å slukke småbranner. Linnea,jenten til venneparet vårt,var utkledd som en prinsesse med klær fra kleskapet til mor og seg selv. Trenger ikke være dyre kostymer,men J fikk sitt til bursdagen for to år siden,så da er det greit å bruke det. De andre han gikk med var selvsagt prinsesser av ulike slag.
Er ikke små mengder de får på en runde rundt i byggefeltet. Fulle bæreposer med sukkerholdig innhold; kjærlighet på pinner,dropsesker,karameller,sjokolade for å nevne noe. Noe bedre enn andre. Noe sirlig innpakket i servietter,mens annet ikke. Det verste er alt smågodtet som er puttet inni servietter. Har ikke folk forstått at det er bedre med snop som er innpakket fra før av enn en serviett med smågodt? Ivertfall blir alt som ikke er innpakket i papir fra før kastet. Men,uansett er det mer enn nok snop til å vare til langt utpå nyåret. Og i tillegg til alt J kan spise,ble det en god skål med div sjokolade til meg og Ørjan. Men nok om julebukksnop.
Menyen er som den alltid har vært; kalkun med deilig tilbehør. Årets tilbehør var bla.bacon dadler,soppstuing,grønnsaker og potato noisette. I tillegg til deilig saus med hvitvin. Gode og mette ble vi som alltid. Og med god drikke som tilbehør,var middagen en suksess. Vel,selv var jeg sjåfør,så det ble vann på meg. Er tradisjon at jeg kjører nyttårsaften,synes det er helt greit. Da kan jeg bestemme når jeg vil hjem. 
Etter god middag,var det chilling i sofaen,mens ungene løp frem og tilbake fra tvstuen og lurte på når klokken var 0000 og tid for å sende opp raketter. Ikke at alle ventet til midnatt,så det ble en del runder frem og tilbake for å høre om det var tid for raketter. Og mens vi ventet ble det tid til dessert,ulike sjokolade mousse og cola gele,J's valg! Og mannfolka har startet cognac klubb,så det ble selvsagt cognac og kaffe på dem. 
Og endelig,tid for å gå ut og skyte opp raketter. Og ikke minst,se på alle de som blir skutt opp. Barna var i hunder. Et batteri med rundt 70 skudd og et mindrevar kjøpt inn som underholdning og bidrag til kveldens vakre farger på himmelen. Og barna fikk stjerneskudd som vanlig. Er ikke så fan av stjerneskudd etter jeg fikk noe i øyet i fjor og har svidd hull på klær. Men J fikk lov i år og,mot at han stod helt i ro og ikke snurret rundt på det. I tillegg til å passe på at ingen stod nært han slik at de fikk på seg noe eller klær ble ødelagt. Noen naboer lengre borte hadde kjøpt inn en haug med fyrverkeri,men noe av det var ikke mer futt i enn kakepynt. Fikk samme feeling som når man har " stjerneskudd" på is eller kransekaka ved konfirmasjon eller bryllup. Men noen var ok. Uansett,så var det mye flott å se på nattehimmelen rundt midnatt. Må si at noen av rakettene et flotte,mens andre er bare "pfffft." 
Etter en time ute i kulden,var det innigjen til mer snop,cognac,kaffe,vin og resten av det som fantes av digg i huset. Noen timer uti det nye året,takket vi for oss og kjørte hjem med viten om at det er 365 dager til neste gang vi samles i Juvikstølen 24A.


                                               HAPPY NEW YEAR EVERYONE!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen noen ord om hva du synes om innelegget og bloggen.