torsdag 16. juli 2015

Sommerferie 2015

Året sommerferie blir hovedsakelig hjemme. Planen var en tur til Stavanger,men da alle familierom i hele byen var booket for evighet siden,blir det ikke noe tur på oss. Et vanlig dobbeltrom blir forlite når J skal ha egen enkelt seng og vesla reiseseng. Og det å ha to dobbeltrom blir bare styr. Hadde en vist 100% at en fikk dem vedsidenav hverandre kunne det kanskje ha gått. Da kunne den som skulle dele rom med J,komt inn dit R sov slik at vi voksne ikke måtte sitte på hvert vårt rom etter kl.21. Lite hyggelig når man er på ferie. 
Samtidig har vi 1001 prosjekt pågang her hjemme,så da sier det seg selv at en ønsker å komme lengst mulig på disse. Bad er påbegynt,huset er snart ferdig mal,hagen trenger en virkelig opprydning og vi skal forlenge terrassen noen meter. Det er bare noen av det vi holder på med og skal til med. Og alt dette koster selvsagt,så vi prioriterer å bruke pengene på huset. Videre er vesla så liten at det ikke er det store å dra på lange utflukter i bil med henne. Vi venter heller til neste år,da det er kjekke for alle parter. 
Vi skal en tur til Stavanger i september i dåp til min nevø,vesle Hans,så da satser vi på å ta oss en dag ekstra slik at vi kan ta en tur til Kongeparken når vi først er der. Tror det kan bli kjekt for J.
Fra tirsdag til torsdag var vi en tur til Åsmul i Sogn. Vi har et vennepar som har feriehus der,vel,det rette er vel å si at foreldrene til han har feriehus der. Men uansett, vi tok oss noen velfortjente dager dit. Vi hadde alle sammen godt av å komme oss bort litt,selv om det ikke var noe heidundrende ferie. Men hvem har sagt at ferie MÅ koste masse penger? Vel fremme,pakket vi utav bilen og bare tok livet med ro. J fikk kjøre ATV,og det var en sekshjuling,så det var litt mer stas enn vår "vanlige". 
I tillegg fikk han bla.kjøre båt,fiske- både fra sjø og i vann og kjøre fjernstyrte biler.
Han koste seg ivertfall! Og det må jeg si vi andre gjorde og. God mat ble det og. Onsdagen ble det krabber og sjøkreps til middag/kvelds. Sjøkrepsen marinerte vi med hvitløk,chili,løk og olje most med stavmixer. Deretter fikk de stå og god gjøre seg noen timer før vi stekte dem i ovnen. 
Krabber ble kokt sammen med klørne fra sjøkrepsen. 

Må bare si at det virkelig var et herrremåltid uten like. Vi rullet fra bordet alle sammen,mette og gode fra et fantastisk måltid. 
Hva resten av ferien bringer,får vi se. J har fått prøvd golf,videre skal han på husflidsaktiviteter og ta ro knappen i sommer. Han har vært på bobiltur med mormor og morfar,og det blir gjerne flere,overnattinger hos dem mm. Kanskje det blir en tur på kino ol til uken da det er meldt regn og atter regn. Jeg har og lyst å gå en tur på Stolzen i sommer,men vi får se hva det blir til. 
Jeg lover å holde dere oppdatert på hva som skjer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen noen ord om hva du synes om innelegget og bloggen.