søndag 1. mai 2016

TONJE GLIMMERDAL


Vi skriver Torsdag 05. Mai som i år er Kristi Himmelfartsdag,eller Himmelspretten som den kalles på folkemunnet. J har fri fra skolen,da "alle" har fri,så vi hadde bestilt billetter til Tonje Glimmerdal på teater. Det er snart 2-3 år siden sist vi var på teater,så nå tenkte jeg at det var påtide, og da skolen fikk et godt tilbud på billetter til Tonje Glimmerdal,slo vi til. Tonje Glimmerdal er på mange måter Norges Pippi Langstrømpe,og det morsomme var at sist vi var på teater såg vi akkurat Pippi Langstrømpe. Må være skjebnen som ville at vi skulle dra nå. Vi skal dra sammen med Lisbeth og barna hennes. Jenten hennes er like gammel som J og vi var mye med dem da ungene var små. 

På nettsiden til DNS står det dette om forestillingen; 

Vårens store familieforestilling er basert på den populære barneboken av Maria Parr. «Tonje Glimmerdal» er blitt sammenlignet med Astrid Lindgrens barneklassikere og Tonjes motto «fart og sjølvtillit» er allerede blitt adoptert av mange barn.

Tonje på 10 år er det eneste barnet i Glimmerdalen og den tøffeste jentungen dalen har sett på lenge. Alle liker Tonje, unntatt den kyniske business-campingplass-eieren Klaus. Han liker ikke barn i det hele tatt og har beordret forbud mot barn i det han kaller «Hagen-Helsecamping».

Bestevennen til Tonje er Gunnvald på 74 år, og de to kjenner hverandre ut og inn. Eller gjør de egentlig det? En dag finner nemlig Tonje ut at Gunnvald har en stor hemmelighet og at han trenger hjelp. Dermed blir det en kamp for å berge lykken og feletonene for verdens beste bestevenn, godt hjulpet av mottoet: «Fart og selvtillit».


Vi gledet oss masse til å se denne og den stod virkelig til forventningene. Showet inneholdt alt fra latter,frustrasjon og tristhet. Ansamblet var kjempe gode og gjorde hverandre gode. Innehaveren av hovedrollen,Tonje Glimmerdal var morsomt og fikk virkelig frem poeng. Mottoet "fart og sjølvtillit" kom tydelig frem og noe jeg tror J vil ta med seg. Han elsker fart,og selvtillit har han og. Han må kanskje bare finne den rette måten å vise og bruke den på. Barna koste seg ivertfall og det gjorde jeg og Lisbeth og. 

Nå skal vi kjøpe boken og lese den tenkte vi. Kanskje vi oppdager noe nytt da. Uansett er dette et teaterstykke jeg anbefaler på det varmeste å gå og se. Du får alt i ett. Skikkelig kinder egg opplevelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen noen ord om hva du synes om innelegget og bloggen.