torsdag 14. juli 2016

Høyt og Lavt

Torsdag besøkte vi Høyt og Lavt parken i Bergen. Vi har tenkt på det lenge ettersom Julian fikk tur dit i julegave i fjor,så det var vel på tide å dra dit. Sammen med oss var Bente med familien. De har to gutter som er ett år eldre enn Julian og en jente som er ett år eldre enn Rine. Julian var kjempe gira på at vi ENDELIG skulle dra dit og var kjempe spent på om de alle kunne ta de vanskeligste løypene. Klatreparken består av 6 løyper i trærne med ulik vanskelighetsgrad, og totalt 109 hinder og 18 zip-liner. Ønsker en et skikkelig adrenalinkick,kan en ta Madam Felle-spranget som er et hopp fra et 12 meter høyt tårn.
Løypene er delt inni fargekoder etter høyde, orange for barn fra 80 cm, lys og mørkegrønn som er fra 110 cm og rød og blå løype som er fra 140 cm. Den oragne og de grønne må barn under 6 år ha følge og blå og rød må de under 12 år ha følge av en voksen. Men alle kan løpe fritt i alle løypene de er lange eller gamle nok i uten en voksen så mye de ønsker.

Alle tre guttene var over 140 cm,så Julian var happy for at alle kunne gå sammen. Ettersom de måtte ha med seg en voksen i de rød og blå løypene,ble Ørjan med dem. Men først måtte alle igjennom et obligatorisk sikkerhetskurs som varer i ett år. Dette tok guttene lett også bar det uti løypene. Julian valgte at de at de skulle starte med mørkegrønn som startet med klatring opp en bratt stige før de slengte seg ut i en zippline. Før ulike hinder tok dem videre til de ente opp i en kjempe lang zippline over halve plassen. 
Deretter bar det over i den blå løypen-Nystemten. De har kalt løypene opp etter steder i byn. Stilig. De ønsket å ta den røde,men en fremfor Julian i løypen sa at hun hadde hatt vondt i armene i flere dager etter hun tok den,så da ble det den blå. Og utfra hva Ørjan sa,hadde de i starten mer enn nok med å komme seg videre. Men sammen med motivasjon og veiledning kom de seg igjennom den. Kjempe stolte alle sammen.

Ferdig med den løp de rundtom i alle løypene de kunne og avsluttet med en runde i den mørkegrønne som de startet med. Og denne gangen tøffere enn toget! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen noen ord om hva du synes om innelegget og bloggen.