torsdag 29. desember 2016

Crazy Chocolate cake

Det søte liv har mange forskjellige sjokoladekaker å velge mellom,men har man barn med allergi, finnes det også en som er kjempe god. Valget ble Crazy Chocolate cake som jeg har veldig mye bra om og i tillegg fått smakt selv. Den er enkel å lage,barne vennlig og ikke minst god samt grei å ha i fryseren om det plutselig skulle dukke opp besøk. 

Men jeg tenkte å skrive oppskriften på kaken her. Får ikke til å legge ved link på iPaden,så her er den:

Ingredienser:

400 g sukker
375 g hvetemel
55 g kakao
2 ts natron
4 3/4 dl vann
1,5 dl matolje
1 ts vaniljeessens
2 ts eddik (7%)

Glasur:
200 g smør (se tips)
2 ss kakao
5 dl melis

Fremgangsmåte

Bland de tørre ingrediensene sammen i en bakebolle. Bland sammen vann, olje, vaniljeessens og eddik. Ha det flytende oppi bollen med det tørre, og rør deigen raskt sammen.

Ha deigen i en bakepapirkledd langpanne (ca 30x20 cm). Stek kaken midt i ovnen på 175°C i 30 min. Avkjøl kaken i formen. Løft kaken ut av formen ved dra i sidene på bakepapiret, eller snu kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Rør sammen mykt smør, kakao og melis. Smør sjokoladeglassuren utover kaken og pynt med ønsket pynt. Skjer kaken i biter, legg på pent fat og server.

Merk at glasuren inneholder smør,så om du vil lage en melkefri kake,må du bytte ut smøret med melkefritt blått margarin. Fungerer kjempe bra.

Og det kjekke er at kaken er fri for melk,egg og soya.

Kaken kan fint fryses.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen noen ord om hva du synes om innelegget og bloggen.