150 | g | TINE Ekte Smør |
5 | dl | TineMelk Hel (bruker lettmelk) |
50 | g | gjær (bruker rød tørrgjær) |
½ | ts | salt |
1¼ | dl | sukker (ca.100g) |
1 | egg | |
15 | dl | hvetemel (ca.) |
Slik gjør du
Denne oppskriften på hjemmelagde boller gir ca. 30 deilige boller.
Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. La blandingen være fingervarm (37 °C). Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett litt av væsken. Rør til gjæren er oppløst. Hell i resten av melkeblandingen.
Tilsett salt, sukker og egg. Hell i det meste av melet, men gjem litt til utbaking. Arbeid til en smidig og litt løs deig. Sett deigen lunt til heving dekket med plast ca. 30 minutter.
Kjevl ut deigen og del den inni pizzastykker. Legg på en rute med melkesjokolade og rull sammen til et horn,eller du kan rulle den sammen til en vanlig bolle. Jeg gjør begge deler.
Legg bollene med en av snittflatene ned på stekeplaten med bakepapir. Etterhev ca. 30 minutter under plast. Sett stekeovnen på 250 °C.
Stek midt i ovnen, ca. 7 - 8 minutter. Avkjøl bollene på rist.
Denne oppskriften på hjemmelagde boller gir ca. 30 deilige boller.
Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. La blandingen være fingervarm (37 °C). Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett litt av væsken. Rør til gjæren er oppløst. Hell i resten av melkeblandingen.
Tilsett salt, sukker og egg. Hell i det meste av melet, men gjem litt til utbaking. Arbeid til en smidig og litt løs deig. Sett deigen lunt til heving dekket med plast ca. 30 minutter.
Kjevl ut deigen og del den inni pizzastykker. Legg på en rute med melkesjokolade og rull sammen til et horn,eller du kan rulle den sammen til en vanlig bolle. Jeg gjør begge deler.
Legg bollene med en av snittflatene ned på stekeplaten med bakepapir. Etterhev ca. 30 minutter under plast. Sett stekeovnen på 250 °C.
Stek midt i ovnen, ca. 7 - 8 minutter. Avkjøl bollene på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Jeg blir veldig glad om du legger igjen noen ord om hva du synes om innelegget og bloggen.