Som en ser her,så har vi kuttet poteten i tynne skiver. Den er selvsagt vasket først siden vi har beholdt skallet på. Dernest legges de i vann opptil 20 min,før de legges over på handkle eller tørkepapir som man får tørker vi fikk av dem litt vann.
Deretter ble de puttet i pose med ca.2 ss olje hvor en blander potetene med olje veldig godt. Litt grisete arbeid i å ta dem utav posen og over på bakepapiret på stekeristen. Så er det bare å krydre med valgfritt krydder. Vi prøvde bla, salt og pepper, grillkrydder, parmesansalt, hvitløkspepper på de ulike brettene.
Så er det bare å putte dem i ovnen på 250 grader. Steketiden er til man får ønsket crunch effekt. Våre ble crunchy ytterst og bløte i midten,men prøvde oss frem for å få rett crunch.
Man kan bruke bla søtpoteter,pastinakk,rødbeter,gulrøtter osv. Er vel bare fantasien som setter grenser for hvilke type chips man ønske å lage.
De smakte kjempe godt og er et sunnere alternativ til kjøpechips eller dem man lager i frityrgryte/panne.
Nå skal vi kose oss med hjemmelaget chips.
Ja en fin søndag.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Jeg blir veldig glad om du legger igjen noen ord om hva du synes om innelegget og bloggen.