Men her er oppskriften.
Her er oppskriften slik jeg lager den. Den er beregnet til 4 personer.
400 gram strimlet svinekjøtt
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 ss olje
2 stk gullerøtter i skiver
1 stk løk delt i biter
1 boks hermetiske kikerter
1 boks hermetiske tomater, grovhakkede
4 dl kokosmelk
7 1/2 dl hønsebuljong (utblandet)
1 1/2 ss currypaste
4 stk rundstykker evt baguetter
Slik gjør du det
Rens løk og skrell gulrot. Kutt løk i terninger og gulrot i sirkler. Varm olje i en panne,ha i grønnsakene og fres det til løken er blank.
Ha så karripasta oppi med grønnsakene og fres det i 2 minutter til. Rør så det ikke svir seg. Tilsett kokosmelk, og kok opp.
Tilsett de hermetiske tomatene og buljongen. Lag det koke i 15 minutter.
Brun så det strimlede svinekjøttet i en stekepanne med olje og krydre med salt og pepper. Sett det tilsides når det er ferdig stekt.
Kjør så suppen jevn med en stavmixer. Blir den fortykk,tilsett mer hønsebuljong.
Hell av laken på kikertene og skyll dem godt i kaldt vann.
Rett før servering tilsettes kikertene og svinekjøttet. Server med rundstykker.
I orginal oppskriften skal han ha 2 ss curry pasta og 4 dl lett kokosmelk. Så her får dere bestemme hvor sterk dere ønsker selv og om dere vil ha en lettere variant av suppen.
Vi liker godt at det er noen gulrøtter som ikke blir kjørt jevn med stavmixeren,så vi er ikke så supernøye på å få den helt jevn.
Neste gang jeg skal lage den, tenker jeg å prøve å ha kylling istedenfor strimlet svinefilet,ha mer grønnsaker i ala mer gulrøtter,squash,rødløk som jeg har oppi etter at suppen er kjørt jevn.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Jeg blir veldig glad om du legger igjen noen ord om hva du synes om innelegget og bloggen.