tirsdag 14. april 2020

SJOKOLADEKAKE MED 2 INGREDIENSER

I går testet jeg og Frøken Fryd  ut sjokoladekake med 2 ingredienser. Ja, du leste rett. I startet tenkte jeg at det måtte være feil,men med et hav av ulike oppskrifter på nettet, tenkte vi at dette må vi bare teste ut. Og, kaken minner vel kanskje mer som en suffle eller skumkake når en lager,men i alt en gøy og enkel kake å lage samt billig.

For å lage kaken trenger du;

6 eggehviter
4 eggeplommer
200 gram valgfri sjokolade. (Vi brukte melkesjokolade)

Smelt sjokoladen i mikro eller vannbad

Pisk eggehvitene stive

Rør inn eggeplommene i sjokoladen - det vil tykne og det er ok

Rør inn 1/4 av eggehviten i sjokoladen før du vender forsiktig in resten av eggehviten

Hell røren i en kakeform, ca.20 cm ++

Stek kaken på 180 grader i 25 min

Pynt enten med glassur eller melis og server

 Bilde lånt av Komikerfrue


Melkesjokolade og en liten med vegansk sjokolade
Kaken var veldig god og smakte vel alla kladd kake som man har i Sverige. Svigers var ivertfall veldig fornøyd og det var Frøken Fryd og med sin kake. Så den kan virkelig anbefales.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen noen ord om hva du synes om innelegget og bloggen.