onsdag 31. mars 2021

Kjekke ting du kan gjøre i påsken

Onsdag og i morgen er det skjærtorsdag. Dette er tid man tilbringer med venner og familie om alt hadde vært normalt. Gjerne reiser man bort, om det er til varmere strøk eller bare på hytten. Men, i år blir det ikke noe utenlandstur grunnet Covid-19 og hyttetur anbefales heller ikke. Så hva kan man finne på med hjemmepåske? Her kommer noen forslag til aktiviteter;

1. Påskeeggjakt. Alver kommune har på sin hjemmeside maler som kan printes ut og fargelegges for deretter å henge det oppi vinduet synlig fra veien. Ta deg en tur i nærmiljøet og ellers i kommunen og se hvormange påskeegg du finner. Du kan og vinne en premie.

2. Stolpejakt. I år som i fjor kan du vandre rundt i Alver kommune på jakt etter stolper som er plassert rundtomkring i naturen. Alle har ulik vanskelig grad, og mange er lett tilgjengelige. Målet må jo være å registrere alle 65 stolpene før 1.november. I tillegg er dette en kjekk aktivitet som passer alle i familien og man får i tillegg sett mye flotte natur og steder. Kanskje finner en et nytt turmål?

3. Dagsturhyttene. I vårt distrikt finnes det flere og flere dagsturhttter som en kan besøke. Til nå er de i Austrheim,Gulen,Fedje og Masfjorden klare, mens Askøy har en klar og Alver jobber med saken. En dagsturhytte, er en hytte er et lavterskel tilbud der en skal komme seg utenpå tur. Her kan en spise matpakken, varme seg og ta en pust i bakken.

4. Grilltur. Ta deg en tur ut i naturen, lag deg et bål og varm/lag mat, men vær rask for 15 april trer bålforbudet i gang. En viktig ting er å huske at en rydder opp etter seg når en er ferdig, tar med seg alt boss og prøver så godt som mulig å la det se ut slik som det gjorde da du kom (ryddig og fint). Husk å vær het sikker på at bålet/ilden er helt slukket før du forlater stedet.

5. Lese bøker. Dette er gjerne noe man ikke har tid til i en travel hverdag, men som ofte er noe man gjør når en har ferie. Det å lese krim hører påsken til, men for all del, les den boken du ønsker. Det er godt med et avbrekk med en god bok, en kopp te/noe godt i klasset. Gjerne med fyr i peisen og et pledd i sofaen. På biblioteket finner en masse godt lesestoff.

6. Sykkeltur. Om en ikke har tatt frem sykkelen, kan man finne den frem i påsken. Ta en kikk og sjekk at alt fungerer som det skal. En vask kan kanskje og være smart om den har stått lagret gjennom vinteren. Så er det bare å finne frem hjelmen og ta seg en tur.

7. Baking. Hva med å bake noe enten det er gjærbakst eller kake? Det er alltid kjekt å ha noe på lur i fryseren når man har lyst på noe godt til kaffen en dag. 

8. Piknik. Hva med å lage en enkel piknik i hagen eller nærmiljøet. Dra til nærmeste strand/skog. Pakk sekken eller kurven med god mat, men husk, det trenger ikke være avanserte greier. Tacolefser med smøreost,skinke og salat, pizzasnurrer eller hva nå en måtte ønske. Husk det er turen og opplevelsen som er viktig.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen noen ord om hva du synes om innelegget og bloggen.